dxJgvbFfC3_bKcGa8lKJNazuq-c 2011 | Seronok Punya!

Followers

Kereta 'tersepit' di bawah dahan pokok

,



GURGAON, India - Sebuah kereta kelihatan seolah-olah berdiri di tepi sebatang pokok dalam nahas jalan raya di sini semalam.
Kereta itu dipandu dengan laju menyebabkan ia 'terpelanting' di bawah dahan pokok tersebut.
Read more

Bapa cipta basikal gergasi untuk anak

,


JILIN, China - Seorang bapa, Zhang Yali menghabiskan masa selama dua bulan untuk mencipta sebuah basikal gergasi bersama seorang rakannya di sini.
Yali yang berusia 49 tahun mencipta basikal itu sebagai hadiah untuk anak lelakinya yang berusia 25 tahun dan bekerja sebagai kartunis sambilan di Shenzhen, wilayah Guangdong.
Read more

Protes seksi aktivis haiwan

,



LOS ANGELES, Amerika Syarikat (AS) - Empat aktivis hak haiwan antarabangsa PETA mengadakan demonstrasi separuh bogel dengan mewarnakan badan mereka.
Keempat-empat aktivis wanita itu menutup menutup payudara mereka dengan memegang sepanduk semasa berarak di sebuah lebuh pejalan kaki utama di pusat bandar Hollywood di sini Jumaat lalu.
Read more

Jumpa ibu selepas 7 tahun hilang

,



BANDA ACEH - Seorang remaja perempuan yang kini berusia 14 tahun dan menjadi mangsa tsunami pada 2004 di Aceh, Mary Yuranda bertemu semula dengan keluarganya selepas tujuh tahun menjadi pengemis jalanan, kata ibu bapanya semalam.
Mary muncul di sebuah kafe di bandar Meulaboh, Aceh bagi mencari ibu bapanya.
Read more

Amaro menang X Factor pertama di AS

,


LOS ANGELES, Amerika Syarikat (AS) - Seorang remaja berusia 19 tahun, Melanie Amaro menjadi warga AS pertama memenangi pertandingan nyanyian The X Factor kelmarin.
Kemenangan itu melayakkan Amaro memperoleh kontrak rakaman lumayan bernilai AS$5 juta (RM15.7 juta) dan kontrak iklan Pepsi.
Read more

Misteri bola metalik jatuh dari langit

,


WINDHOEK, Namibia – Sebiji bola metalik gergasi yang berdiameter 1.1 meter dan berat enam kilogram jatuh dari langit di sebuah kampung di utara Namibia, 750 kilometer dari sini pada November lalu.
Pihak berkuasa Namibia kini menghubungi Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan dan Agensi Angkasa Eropah bagi mendapatkan maklumat mengenai bola tersebut.
Read more

Lokasi tempat ramalan kiamat jadi tumpuan

,

BANDAR RAYA MEXICO - Agensi Pelancongan Mexico menjangkakan dapat menarik kehadiran 52 juta pelawat menjelang tahun 2012 ke rantau yang dikaitkan dengan tamadun Mayan seperti Chiapas, Yucatan dan Tabasco.
Sebelum ini, Mexico dapat menarik kehadiran sekitar 22 juta pelancong luar pada setiap tahun.
Peningkatan mendadak dalam jumlah pelancong kali ini dikaitkan dengan ramalan penduduk Mayan bahawa kiamat bakal berlaku pada tahun depan.
Read more

Tanduk badak sumbu dipotong diganti dengan kayu

,

GENEVA - Pihak pengurusan Muzium Sejarah Alam Semula Jadi di Bern, Switzerland mengambil langkah drastik apabila bertindak menggantikan tanduk enam ekor badak sumbu yang diawet dengan kayu bagi mengelak ia dicuri.
Langkah itu dibuat selepas beberapa kurator muzium itu mendengar tanduk badak sumbu dicuri di beberapa muzium di seluruh Eropah termasuk di Britain, Perancis dan Jerman.
Read more

Berenang dalam tasik berais di Beijing

,

BEIJING - Berenang semasa musim sejuk di tasik berais merupakan amalan popular dalam kalangan golongan dewasa dan pesara di sini.
Amalan itu dipercayai akan memperbaiki peredaran darah dan memberikan manfaat kesihatan.
Berenang dalam tasik berais itu juga dikatakan mampu untuk meningkatkan tahap kesedaran mental, mengurangkan tekanan dan menghilangkan kesakitan.
Read more

Kilat kasut dapat RM476.52 sehari di Washington

,

WASHINGTON, Amerika Syarikat - Seorang imigran dari Peru, Gustavo Carpio memperoleh pendapatan sebanyak AS$150 (RM476.52) sehari dalam musim panas kerana mengilat kasut di depan kafe Starbuck di Washington D.C.
Dia juga boleh memperoleh pendapatan sebanyak AS$100 (RM317.68) sehari sepanjang musim sejuk.
Read more

Turun dari jambatan untuk temui penduduk miskin

,

BANDAR RAYA GUATEMALA - Seorang anggota bomba Guatemala, Hector Chacon sanggup turun dari Jambatan Belize dengan menggunakan tali di sini kelmarin.
Chacon memakai kostum Santa Claus semasa dia turun dari jambatan kayu tersebut.
Read more

Majalah Playboy siar gambar bogel Lohan laris [ + gambar tambahan ]

,
LOS ANGELES – Beberapa laporan menyatakan majalah bogel Playboy edisi Januari/Februari yang menampilkan gambar aktres Lindsay Lohan berbogel laris dijual.
Menurut laman hiburan TMZ, vendor-vendor majalah yang menyiarkan gambar Lohan itu telah membuat tempahan naskhah tambahan.
Read more

Pemandangan kokpit kapal angkasa Shuttle Atlantis

,
WASHINGTON, Amerika Syarikat - Koleksi gambar kokpit kapal angkasa Shuttle Atlantis milik Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Amerika (NASA) didedahkan buat pertama kali kepada umum, lapor akhbar MailOnline kelmarin.
Ia menunjukkan suasana kompleks di dalam kokpit tersebut yang dipenuhi susunan butang, tombol dan skrin.
Read more

Obama larang anak guna Facebook

,
WASHINGTON, Amerika Syarikat (AS) - Presiden AS, Barack Obama melarang dua anak perempuannya daripada menggunakan Facebook kerana tidak mahu hal peribadi keluarga mereka diketahui orang luar, lapor akhbar MailOnline semalam.
Anak sulung Obama, Malia kini berusia 13 tahun dan dianggap cukup matang untuk menggunakan laman sosial tersebut manakala adiknya Sasha berusia 10 tahun.
Read more

Wanita India paling kerdil di dunia

,

NAGPUR - Seorang pelajar perempuan berusia 18 tahun, Jyoti Amge yang setinggi cuma 61.95 sentimeter dinobatkan sebagai wanita paling kerdil di dunia oleh Guinness World Records di sini semalam.
Beberapa pegawai Guinness mengukur ketinggiannya sebelum dia dyang menghidap penyakit pertumbuhan terbantut, achondroplasia dinobatkan sebagai wanita paling kerdil di dunia.
Read more

Hanya 6.65 saat!!!

,

Korang pernah main rubik's cube? Pemegang official record untuk permainan ini adalah seorang pemuda bernama Feliks Zemdegs, dengan kelajuan 6.65 saat. PERGH!!!!! saksikan video dibawah
Read more

131 mati minum samsu haram

,

KOLKATA, India – Seramai 143 orang mati di timur India selepas meminum samsu yang dipercayai dicampurkan dengan bahan kimia beracun dan metanol, kata seorang pegawai semalam.
Beberapa hospital di daerah 24-Parganas, 30 kilometer ke barat bandar Kolkata dipenuhi pesakit yang meminum samsu haram itu.
Read more

Menu mewah telur ikan sturgeon di Switzerland

,


FRUTIGEN - Makmal Tropenhaus Frutigen di Bernese Oberland mengeluarkan telur ikan sturgeon Siberia untuk dijadikan makanan pembersih mulut, kaviar yang dijual pada harga 1,275 franc (RM4,298) bagi setiap 250 gram di Switzerland.
Read more

Pemandu cekap letak kereta di ruang sempit

,


NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Seorang pemandu yang menunjukkan kecekapannya meletak kereta di ruang sempit menjadi sensasi di laman perkongsian video YouTube, lapor akhbar MailOnline.
Lelaki tidak dikenali itu meletak kereta sedan miliknya di ruang sempit yang cuma muat untuk sebuah kereta bersaiz kompak.
Read more

Mercedes berhias emas, delima untuk dijual

,


GENEVA, Switzerland - Seorang usahawan Switzerland, Ueli Anlicker mahu menjual sebuah kereta Mercedes-Benz SLR McLaren miliknya yang berhias emas dan delima pada harga AS$11 juta, lapor akhbar MailOnline kelmarin.
Kerja pengubahsuaian kereta unik itu yang dinamakan Anliker McLaren SLR 999 Red Gold Dream, mengambil masa 30,000 jam dengan kos AS$4.3 juta.
Read more

Jatuh sakit selepas gigit testis biri-biri

,


CHEYENNE, Amerika Syarikat (AS) - Dua gembala jatuh sakit selepas menggigit hingga putus testis (buah zakar) beberapa ekor biri-biri dalam satu acara mengasi haiwan ternakan di negeri Wyoming, lapor akhbar MailOnline kelmarin.
Mereka yang mengalami cirit-birit, muntah, perut memulas dan demam dimasukkan ke sebuah hospital tempatan baru-baru ini dan disahkan mengalami radang usus akibat jangkitan bakteria kampilobakter jejuni.
Read more

Guna simen besarkan punggung

,

MIAMI, Amerika Syarikat (AS) - Beberapa mangsa mula muncul bagi membantu polis untuk mengumpulkan bukti tentang perbuatan seorang lelaki yang menyamar sebagai pakar bedah plastik di negeri Florida.
Read more

Perkara yang akan berlaku bila game akaun game kena hack.

,

Akibat terlalu addicted bermain game, lelaki ni frust giler apabila akaun game dia telah di hack oleh mereka yang tak bertanggungjawab. Saksikan kesedihan beliau...hahahaha...video dibawah > .....
Read more

Gamer dari jepun yang seksi! 17+ sahaja.

,

Jepun memang terkenal dengan pembinaan Games yang paling mendapat tarikan dari pengguna di serata dunia, tapi tahukah anda, gamer-gamer dari jepun juga terdiri daripada awek-awek yang seksi. Tekan read more untuk gambar, hanya untuk bacaan 17 tahun keatas sahaja.
Read more

Ular sawa telan rusa dibunuh

,


TAMAN NEGARA EVERGLADES, Amerika Syarikat (AS) - Beberapa pekerja di Taman Negara Everglades, negeri Florida, menangkap dan membunuh seekor ular sawa Burma sepanjang 4.87 meter.
Reptilia itu ditangkap semasa ia kekenyangan selepas menelan seekor rusa seberat 34.5 kilogram.
Read more

Bangkai makhluk asing ditemui

,


ITAJUBA, Brazil - Satu mayat makhluk asing ditemui di sini dan dirakamkan pada 26 September 2011 yang berukuran 45 sentimeter tinggi.
Mayat itu dikatakan ditemui oleh seorang pegawai tentera polis, Jose Luis yang berusia 44 tahun dan berasal dari negeri Minas Gerais.
Read more

Optical Illusion

,

bulatan berwarna kuning itu sebenarnya berpusing , korang nampak tak seperti yg sy nampak ??? ha ha ha....
Read more

KOMANDAN & 37 PRAJURIT PENGAMAN MASUK ISLAM

,


Kapten San Jin-Gu adalah salah satu komandan Brigade-11SF, pasukan pengaman PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Iraq.Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Iraq Utara. 


Ketika bertugas di wilayah tersebut, beliau sering mengamati orang-orang Muslim bersolat berjamaah di Masjid. Kebetulan markas pasukannya berada dekat dengan masjid. Dia sangat hairan dengan gerakan-gerakan solat tersebut.
Read more

Gardenia Delicia Sambal "iblis"

,

kat malaysia ni semua benda rock...hahaha...patut la dorang ni sekarang makin ganas, sampai sambal "iblis" pun dorang makan! hahaha :)
Read more

Samsung galaxy S2 percuma.

,

Berita yang paling menyayat hati apabila mynewshub mahu memberikan Samsung galaxy S2 dengan percuma. Caranya mudah sahaja, sila buka link ini > http://bit.ly/px056J < untuk mendaftar dan jika anda terpilih anda akan mendapat hadiah ini secara percuma. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam... sila tekan read more untuk mendapatkan link. :)
Read more

KELAR BAYI DLM ASRAMA -Metro-

,


BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang 


pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai dibilik 


asrama sekolahnya di sini, semalam.
Read more

Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

,

Subject: JALAN SUBANG AIRPORT
Sumber: Internet 
Aku nak rehat sekejap dari cerita politik, aku nak kongsi cerita dengan korang semua apa yang aku alami malam tadi, selalunya setiap hari Isnin dan Khamis aku ada game badminton, mula jam 09.00pm hingga 11.00pm, seperti biasa kalau ada gamebadminton aku akan lepak di ofis, buat apa yang patut sementara menunggu waktu game tu start.
Read more

Basuh tangan RM 0.20 ??

,
Nak basuh tangan pun kena 20 sen jugak ker? keh keh...dah la yan diri.... :)
Read more

Lelaki 52 tahun tewaskan petinju berumur 30 tahun

,


LOS ANGELES - Seorang petinju berusia 52 tahun yang dipenjarakan selama 26 tahun di atas kesalahan yang tidak dilakukannya, Dewey Bozella menang buat pertama kali dalam perlawanan tinju profesional di sini kelmarin.
Bozella menewaskan lawannya, John Hopkins yang berusia 30 tahun dalam perlawanan tinju profesional yang pertama disertainya. Dia diumumkan pemenang selepas empat pusingan perlawanan.
Read more

Adi wira dedah identiti diri

,


SEATTLE, Amerika Syarikat - Seorang lelaki yang memakai kostum adi wira ciptaannya untuk menjaga ketenteraman akhirnya mendedahkan mukanya di dalam sebuah mahkamah di sini pada Khamis lalu.
Dia membuka topengnya selepas diarahkan oleh beberapa pegawai mahkamah yang membicarakan kes dia menyembur serbuk lada kepada empat orang lelaki pada Ahad lalu.
Read more

Bayi keliru mana satu iPad, majalah

,


LONDON - Benarkah pengasas bersama firma elektronik Apple Corp, mendiang Steve Jobs telah menunjukkan hala tuju masa depan manusia?


Sebuah akhbar di Britain melaporkan itulah yang kelihatan berlaku kepada seorang bayi perempuan.
Read more

Guna anjing kesan anai-anai

,
SEOUL - Sebuah jabatan pentadbiran di Korea Selatan menggunakan kaedah unik dan berkesan untuk menjejaki anai-anai iaitu dengan menggunakan anjing pengesan
Read more

Tuah remaja AS tipu hamil

,


SEATTLE, Amerika Syarikat (AS) - Menipu bahawa dirinya hamil untuk satu projek sekolah membawa keuntungan berterusan kepada seorang remaja AS, Gaby Rodriguez.
Berasal dari Washington, Rodriguez mendedahkan mengenai penipuannya pada sesi perhimpunan sekolah, April lalu semasa dia berusia 17 tahun.
Read more

iPhone 4S vs iPhone 4 - Speed Test

,

Mari lihat perbandingan kelajuan processor iphone 4s dan juga iphone 4, siapa menang? Jom sama-sama tengok video kat bawah ni... klik read more untuk video.


Read more

PC tewas kepada IPad dan telefon pintar

,


SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Firma perunding Gartner kelmarin melaporkan jualan komputer peribadi (PC) di seluruh dunia merosot pada suku tahun kewangan yang berakhir baru-baru ini kerana pengguna lebih gemar membeli komputer meja dan telefon pintar.
Di AS, bilangan PC yang dieksport dalam suku kewangan ketiga tahun ini terus menurun.
Read more

Perlumbaan pelik dan menghairahkan 17+

,
Perlumbaan ini hanya diadakan pada perayaan awal tahun iaitu pada tahun 1994 di California selatan. Para peserta perlu melakukan seks dan menyeret badan hingga ke garisan penamat. Tetapi perlumbaan ini terbuka kepada pasangan suami isteri sahaja. Gambar dibawah. [ sila klik read more ]


Read more

Iphone 4, will it blend?

,

Bersama lagi dalam rancangan will it blend? Kali ini blentec akan mengkisar iphone 4. Nak tahu sama ada hancur ke tak iphone tu, sama-sama tengok video kat bawah ni :) ...

Read more

Nyaris maut akibat kecuaian ahli farmasi

,

KUALA LUMPUR – Gara-gara kecuaian seorang ahli farmasi di Hospital Kuala Lumpur (HKL), seorang warga emas berusia 64 tahun yang menghidap sejenis penyakit kulit terlantar di hospital selama 12 hari setelah dia mengambil sejenis ubat kanser dalam kuantiti yang berlebihan.
Read more

Bedah untuk kelihatan seperti Superman

,

MANILA - Seorang lelaki Filipina yang obses dengan watak Superman telah menjalani pembedahan dalam usahanya untuk mengubah dirinya menjadi adi wira itu.
Lelaki itu, Herbert Chavez, 35, telah beberapa kali melakukan pembedahan plastik dalam tempoh 16 tahun semata-mata ingin mendapatkan dagu dan hidung seperti Superman, lapor televisyen ABS-CBN.
Read more

Gula-gula berbentuk pokok ganja

,

BUFFALO, Amerika Syarikat (AS) - Gula-gula berbentuk pokok ganja yang dijual secara bebas di beberapa pasar raya mengejutkan aktivis antidadah dan pemimpin bandar itu walaupun ia dikatakan tidak memudaratkan kanak-kanak.
Gula-gula Pothead Ring Pots dan Pothead Lollipops diedarkan ke kedai-kedai oleh pembekal terkenal syarikat Kalan LP dari Philadelphia.
Read more

Mak nyah bakal jadi wakil rakyat

,

WARSAW - Calon parti Gerakan Palikot, Anna Grodzka semakin hampir untuk dipilih sebagai wakil rakyat pertama daripada kalangan mak nyah selepas partinya memperoleh tempat ketiga dalam keputusan keseluruhan pilihan raya Parlimen Poland kelmarin.
Read more

Pelajar nafi pencipta asal logo penghormatan Steve Jobs

,

HONG KONG - Seorang pelajar seni reka di Sekolah Rekaan Universiti Politeknik Hong Kong, Jonathan Mak semalam menyatakan logo penghormatan pengasas syarikat komputer Apple, Steve Jobs bukan ciptaan aslinya.
Menurutnya, dia bukan yang pertama mereka logo tersebut yang menampilkan buah epal dan mempunyai bayangan bentuk sisi muka Jobs.
Rekaan Mak yang berusia 19 tahun itu menjadi popular di alam siber ekoran kematian Jobs.
Read more

Ramalan tarikh kematian sendiri tepat

,

CHICAGO, Amerika Syarikat (AS) - Ramalan bekas pemain gitar bes kumpulan rock Weezer, Mikey Welsh bahawa dia bakal menemui ajal pada 9 Oktober lalu menjadi kenyataan apabila dia itu ditemui mati di bilik hotel penginapannya kelmarin, lapor beberapa buah akhbar semalam.
Read more

Gambar tatoo Angelina Jolie

,

Siapa tidak mengenali Angelina Jolie. Dengan perwatakan yang seksi dan juga bibirnya yang sentiasa membuatkan lelaki penasaran. Pelakon yang selalu membawa watak aksi ini juga mempunyai tatoo pada badan beliau. Mari lihat satu persatu cacahan tatoo pada badannya.
gambar lagi dibawah.




Read more

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain-lain cerita.

 

Seronok Punya! Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger