dxJgvbFfC3_bKcGa8lKJNazuq-c Mayat berusia 14 tahun masih elok. | Seronok Punya!

Followers

Mayat berusia 14 tahun masih elok.

,

Warga Dusun kembangsari, Desa Srimartani, Kecamatan Piyungan, Kabupaten Bantul, Daerah istimewa di Yogyakarta (26/12/2009), dikejutkan dengan penemuan sekujur tubuh jenazah yang telah lama ditanam selama 14 tahun, namun keadaan jenazah dan kain kafannya masih elok.

Jenazah tersebut adalah Almarhum Ny Paerah yang meninggal dan dimakamkan pada 12 okttober 1995. Secara kebetulan warga tempatan telah tergali kubur Almarhum semasa mahu menggali liang bagi keluarga Paerah.

Saat penggali sedang membuat lahad kira-kira sedalam 1.5 meter, mereka mendapati kain kafan dan jenazah Paerah masih dalam keadaan yang masih teguh dan tiada sebarang cacat cela sedikit pun.

" Kami menggali kubur Paerah adalah kerana mahu mengebumikan seorang ahli keluarga Paerah", kata Ani, warga tempatan.

Kerana tidak ingin memanjangkan cerita, kerana melihat keadaan sebegitu, mereka memutuskan untuk menimbus kembali kubur tersebut.

Menurut cerita, Almarhum Paerah semasa hidupnya memang dikenali sebagai seorang yang baik hati dan tidak ada rasa malu untuk membantu orang lain yang sentiasa memerlukan pertolongan. Lihatlah betapa besar kuasa Allah.

sumber : terselubung

______________________________________________________________________________

0 Komen to “Mayat berusia 14 tahun masih elok.”

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain-lain cerita.

 

Seronok Punya! Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger