dxJgvbFfC3_bKcGa8lKJNazuq-c Sex Toys Tertua Ditemui??? | Seronok Punya!

Followers

Sex Toys Tertua Ditemui???

,
Para ilmuan yakin mereka telah menemui ‘sex toys’ atau alat bantu seks tertua di dunia. Alat ini terkambus bersama batuan lain yang diyakini berusia lebih dari 30.000 tahun lalu.
Seperti dimuat dalam laman orange.co.uk, jurucakap Universiti Tubingen, Jerman mengatakan penemuan ini menjadi sesuatu yang mengejutkan.
Salah satu batu ‘mencurigakan’ berbentuk batangan berukuran lapan inci. Bentuknya mirip alat kelamin lelaki atau dalam bahasa Sansekerta dinamakan lingga. Batu ini bentuknya seperti alat membuat api purba, namun ukurannya yang mirip ukuran alat kelamin lelaki, membuat ilmuan meragukan fungsinya. Apalagi, ada bentuk seperti lingkar cincin dibahagian hujung.

Ilmuan berpendapat umur alat ini paling tidak lebih 28.000 tahun. Alat ditemukan di sebuah gua dekat Ulm di Jerman.
Menurut para ilmuwan alat ini dibuat dari batu lanau dan tampaknya dibuang kerana rosak.

Sementara seperti dimuat laman BBC, 14 Mei 2010, penyelidik Universiti Tubingen di gua yang sama juga menemui pahatan gading setinggi 6 inci yang membentuk tubuh perempuan dengan payudara dan bokong besar, dan alat kelamin ditonjolkan — yang paling tidak berumur lebih dari 35.000 tahun.

Namun, profesor prasejarah Universiti Tubingen, Nicholas Conard memperingatkan agar tak terlalu cepat mengsimpulkan benda-benda itu sebagai sesuatu yang ‘porno’.

“Kami melihat gagasan kita hari ini pada benda-benda yang berasal dari 40.000 tahun lalu,” kata dia. Ilmuwan, hingga kini belum membuat kesimpulan. Dipercayai, barang-barang ini dibuat oleh manusia yang tergolong modern (Homo sapiens) bukan sepupunya yang lebih tua, Homo Neanderthalensis.


Sumber: http://belogfadah.blogspot.com/2011/05/sejarah-sex-toys-tertua-ditemui.html#ixzz1MxTwrkuh

0 Komen to “Sex Toys Tertua Ditemui???”

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain-lain cerita.

 

Seronok Punya! Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger