dxJgvbFfC3_bKcGa8lKJNazuq-c November 2012 | Seronok Punya!

Followers

Kene hack pulak dah!!!

,

Masih ingat lagi dengan lelaki yang bernama Arie Van's? Alahai, lelaki yang ingin memotong 'anu'nya apabila Malaysia menang menentang Laos dalam perlawanan bola sepak. Nampaknya, Arie Van's harus mengotakan janji, apabila Malaysia dengan segaknya menang keatas Laos 4-1.
Read more

Berani ke nak potong k*tey?

,

Tak habis dengan cerita mahu memisahkan anggota 'kemaluan' dari badan apabila pasukan bola sepak atau sebarang perlawanan sukan membabitkan Team Malaysia. Terbaru seorang pemuda berhasrat ingin memotong kemaluan selepas Malaysia menang menentang Laos pada Piala AFF Suzuki yang akan berlangsung pada 28 november ini ( malam ni ).
Read more

35 life hacks you should know.

,

Life Hacks - The term life hack refers to productivity tricks that computer programmers devise and employ to cut through information overload and organize their data. In more recent times, the same phrase has expanded to any sort of trick, shortcut, skill, or novelty method to increase productivity and efficiency, in all walks of life; in other words, anything that solves an everyday problem in a clever or non-obvious way might be called a life hack.

Senang cakap, benda yang akan membuatkan hidup korang lebih berkesan. Percayalah.








Read more

Gadis 12 tahun nikah lelaki untuk elak maksiat.

,


Seorang penduduk kampung bersetuju untuk mengahwinkan anak perempuannya berusia 12 tahun dengan pemuda 19 tahun, mengatakan bahawa mereka tidak perlu terjebak dengan perbuatan haram.

Saad Mustafa berkata dia telah berfikir masak-masak tentang perkahwinan anaknya yang masih muda itu dan sedar tanggungjawab dalam kehidupan selepas berkahwin.
Read more

Faizal Tahir Bakal Lelong Semua Trofi Milik Beliau Untuk Membantu Gaza

,

“I’m selling off or rather auctioning off all of my trophies to raise funds for Gaza. ALL my trophies,” Antara salah satu tweet yang di copy dari laman twitter Faizal Tahir. Tekan read more untuk melihat lebih banyak print screen dari twitter beliau.
Read more

Cuba teka apakah ini.

,

Pembaca blog seronokpunya, apakah gambar ini. Berikan jawapan dalam masa 3 minit. Untuk jawapan, sila tekan read more. TQ :P
Read more

Puting beliung air landa pantai.

,


SYDNEY, Australia - Satu kejadian puting beliung air gergasi dilihat di kawasan pantai Teluk Batemans yang terletak sekitar 225 kilometer ke selatan bandar raya ini kelmarin, lapor akhbar dalam talian MailOnline kelmarin.
Read more

Korban serangan Zionis meningkat 96 orang.

,



GENTING GAZA - Serangan udara tentera Israel yang masuk hari keenam semalam meragut 13 lagi nyawa warga Palestin menjadikan angka korban keseluruhan kini meningkat kepada 96 orang.

Serangan itu berlaku ketika usaha gencatan senjata sedang giat dilakukan oleh para pemimpin antarabangsa bagi menamatkan kekejaman Zionis.
Read more

Cara lelaki mengintai tandas wanita.

,

Cara sekumpulan lelaki mengintip. Sangat awesome! hahahaha

Read more

Pixel gambar terbesar!

,

Hebat! itulah perkataan yang dapat digunakan apabila melihat gambar ini. Ini bukan megapixel, tapi gigapixel.   Agak-agaknya berapa pixel ye kamera yang digunakan? Sangat menakjubkan!
Read more

Artifak emas abad ketiga Sebelum Masihi ditemui.

,


SOFIA - Sejumlah artifak emas pada abad ketiga Sebelum Masihi dipamerkan oleh pihak Muzium Arkeologi Bulgaria di sini kelmarin.

Antara artifak yang ditemui itu ialah patung emas berbentuk muka kuda, cincin, mahkota dan gelang emas.
Read more

Cara berkesan membezakan anak kembar

,

Cerita ni berkisarkan tentang seorang ibu di China yang mendapat anak kembar 4. Sorotan gambar menunjukkan hari itu adalah hari pertama kembar 4 ini ke sekolah. Jadi untuk mengelakkan kekeliruan kepada cikgu di sekolah, si ibu telah mencukur rambut anak kembarnya. Dengan cukuran berbentuk......... hehe....
Read more

Bila Lady Gaga, Britney, dan Rihanna bertudung.

,

Mari lihat bagaimana rupa artis international ni bertudung. Hahaha

credit : pen patah
Read more

Rahsia Israel yang perlu anda tahu.

,


1. Tahukah anda bahawa selain bangsa yahudi, tidak dibenarkan membeli atau menyewa tanah di Israel?

2. Tahukah anda bahawa setiap bangsa yahudi yang ada di setiap Negara di seluruh dunia menjadi warga Negara Israel secara automatik? Sementara warga Palestin yang lahir di tanah negerinya sendiri sejak puluhan abad yang lalu terus diusir ke luar dari Palestin?

3. Tahukah anda bahawa penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel harus menggunakan kenderaan yang dicat dengan warna khas untuk membezakan antara bangsa yahudi dan bukan yahudi?
Read more

Tak pernah turun tangan selama 38 tahun.

,

New Delhi -  Seorang lelaki tidak pernah menurunkan tangan kanannya sejak 1973. Bekas kerani, Manhant Amar Bharti Ji dikatakan mengangkat tangannya pada tahun berkenaan sebagai menghormati tuhan Hindu, Shiva.

Manhant meninggalkan keluarganya pada 1970 selepas berhenti kerja untuk mengabdikan diri pada Shiva.
Read more

Pembedahan selamatkan budak berpenyakit ganjil.

,


SYDNEY - Sepasukan doktor Australia semalam memuji pembedahan pertama di dunia ke atas seorang budak lelaki yang menghidap sejenis penyakit ganjil menyebabkan tekanan darah tinggi dan strok.

Dikenali sebagai autosomal recessive polycystic dan congenital hepatic fibrosis, penyakit tersebut menyerang ginjal dan hati manusia.
Read more

Pemain pakau profesional AS menang RM26 juta.

,


LOS ANGELES - Seorang pemain pakau profesional dari Amerika Syarikat (AS), Greg Merson diumum sebagai juara Kejohanan Pakau Siri Dunia semalam, kata pihak penganjur.

Merson dinobatkan sebagai juara dunia selepas menamatkan perlawanan pakau peringkat akhir selama 13 jam.

Pemuda berusia 24 tahun itu membawa pulang wang tunai berjumlah AS$8,531,853 (RM26 juta) bersama gelang emas. Siri kejohanan tersebut mengambil masa sepanjang malam melibatkan 400 orang peserta di Las Vegas.
Read more

Meteorit 300kg ditemui di barat Poland.

,


WARSAW - Beberapa ahli geologi Poland berjaya menemui meteorit seberat 300 kilogram (kg) yang tertanam sedalam dua meter di kawasan Rizab Meteorit Morasko, di bandar Poznan, barat Poland.

Meteorit itu adalah yang terbesar pernah ditemui di rantau Eropah Timur. Penemuannya diharap dapat memberi petunjuk baharu mengenai komposisi teras Bumi.
Read more

Udang karang unik berwarna oren hitam.

,


BOSTON - Seekor udang karang unik berwarna oren dan hitam yang sinonim dengan warna hari Halloween diberikan rumah baharu di Akuarium New England di sini, Amerika Syarikat (AS).

Orang ramai terutama kanak-kanak akan memakai kostum menyeramkan pada perayaan tersebut yang dikaitkan dengan elemen hantu dan disambut pada setiap 31 Oktober di AS.
Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain-lain cerita.

 

Seronok Punya! Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger